Pocs músics poden presumir d’haver tocat amb Miles Davis, Camarón, Paco de Lucía i Chick Corea en una sola biografia. Carles Benavent ho ha fet armat amb un baix elèctric que va batejar amb el nom de Barcelona i que l’ha acompanyat a cavall entre el flamenc i el jazz fins a la 21a edició dels guardons de l’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna (AMJM). L’entitat, que celebra els seus 30 anys d’història, li ha concedit el premi a la trajectòria, enguany que farà mig segle que el músic va pujar per primer cop a un escenari. Per a l’ocasió, la formació Carles Benavent Trio ha actuat amb el saxofonista Lluc Casares, premi al jove talent i arribat a la ciutat directament des de Nova York.

Tots els premiats de l’AMJM

La festa dels premis de l’AMJM també va reconèixer l’impuls a la música en viu del projecte Jazzon!, el treball discogràfic ‘Carta blanca’ de l’Estival de Jazz i Underpool i la tasca en la defensa de la igualtat de gènere de l’associació MIM (Mujeres en la Industria Musical). Peter Schulze, programador del Festival Jazzahead, es va endur el premi internacional i el premi especial de la junta directiva per l’entitat Clasijazz d’Almeria.

El primer Jazz I Am busca exportar l’escena

Els premis han coincidit amb la primera edició del congrés internacional Jazz I Am, impulsat pel Taller de Músics. Unes jornades que volen obrir l’escena local al món a través de tallers i conferències que volen dotar els intèrprets d’eines de projecció internacional. Segons els impulsors, l’escena barcelonina és insuficient per absorbir la quantitat i qualitat d’intèrprets que cada any surten de les quatre escoles superiors de jazz i música moderna de la ciutat.