La mítica sala de festes La Paloma ha recuperat aquest diumenge els balls de saló. La reestrena ha estat un gran èxit, centenars de veterans de la històrica sala de ball hi han anat i no s’ho han pensat dues vegades a l’hora de sortir a ballar al ritme de l’orquestra en viu. Els balls de saló, de fet, han tornat a la programació habitual de La Paloma, després d’haver estat 16 anys tancada.

Tots els diumenges a la tarda de 18 a 22 h la banda Tigres del Raval, integrada per vuit músics formats a l’ESMUC i al Taller de Músics, farà ballar els “palomeros” interpretant temes d’època. A la sala hi faran sonar una proposta musical que recorrerà un conglomerat d’estils i gèneres, des del jazz americà, fins al mambo, passant pel bolero, el txa-txa-txa, la salsa o la timba, entre d’altres.

La Pepita, veterana de La Paloma, no s’ho perd

A la primera sessió hi han anat persones assídues a la sala de festes. Una d’elles és la Pepita Bernat, veterana de la sala que als gairebé 104 anys no falta mai a la cita del ball. “No hi faltaré cap diumenge”, assegura ben convençuda. Explica a betevé que esperava aquest dia amb candeletes, tot i que té la sensació que La Paloma no ha tancat: “Sembla que van tancar ahir a la nit, i avui l’han tornada a obrir”. Sobre les intencions que té aquesta nit, ho té clar: “Ballaré tot el que pugui. No sé el que podré, però ballaré tant com pugui”.

“Aquests anys se’ns han fet llargs i tristos”

La propietària de La Paloma, Mercè March, ha rebut amb “molta emoció” que tanta gent “de tota la vida” no s’hagi volgut perdre el primer dia de balls de saló. “Aquests anys se’ns han fet llargs i tristos”, lamenta March, que detalla que al setembre tornaran amb més activitats programades després d’una aturada a l’agost.

Cues llargues abans de l’obertura

Centenars de persones s’han aplegat a les portes de La Paloma bona estona abans de l’obertura de portes. “Fa gairebé 15 anys que esperem aquest dia”, “Això és històric” o “És meravellós” són alguns dels comentaris que han fet algunes de les persones que s’esperaven a la porta.