(ACN) L’estudi barceloní Mango Protocol ha publicat aquest dimarts el seu nou videojoc, CLeM, una aventura enigmàtica d’exploració i trencaclosques, en la qual el jugador haurà de descobrir els secrets d’una casa misteriosa. Segons explica un dels fundadors de l’estudi, Jordi García, el projecte surt a la llum després de tres anys de desenvolupament a PC, Steam, Epic Store i Nintendo Switch, amb la intenció de poder-lo fer arribar també a Play Station i Xbox.

A banda, estarà disponible en 11 idiomes diferents, incloent-hi el català. Segons García, un dels punts forts és la narració, però també l’estètica i la música. “Sempre hem intentat ser un estudi amb personalitat pròpia”, assegura.

L’ambientació de CLeM és “fosca, melancòlica i enigmàtica”, parteix del despertar del personatge principal en un lloc que no coneix, una casa. Per García, parlar de la durada pot resultar complicat, ja que depèn exclusivament de la quantitat de temps que cada jugador necessiti per resoldre els enigmes o el temps que vulgui invertir a descobrir tots els secrets de l’espai. Tot i això, l’estudi situa la mitjana al voltant de les sis hores aproximadament.

Altres novetats recents

El sector del videojoc és un sector en auge a Catalunya tal com mostren les dades del llibre blanc de la indústria catalana del videojoc, del Departament de Cultura, que a finals del 2023 apuntava que en cinc anys havia multiplicat per cinc la seva facturació. Un exemple d’això són els llançaments de videojocs, com la nova versió de Jett Rider, que es va publicar al gener. També recentment hi ha hagut altres llançaments destacats com el Citadelum el nou videojoc protagonitzat per la mascota virtual Tamagotchi. En tots els casos es tracta de produccions d’estudis barcelonins.