(ACN/Redacció) L’estudi barceloní Last Chicken Games ha publicat Jett Rider, un videojoc d’acció i plataformes en 2D. Distribuït per JanduSoft, es tracta d’un rellançament d’una primera versió que es va publicar el 2020 sota el nom de Willy Jetman: Astromonkey’s Revenge i que ara torna de forma renovada amb una versió més completa que inclou la llengua catalana.

La història se centra en un escombriaire espacial que haurà de salvar el planeta Gravos, tot lluitant, explorant, guanyant experiència i millorant les armes disponibles. El joc —inspirat en els clàssics dels 90— conté elements de rol, humor i grans enemics finals. Jett Rider ja està disponible a les principals plataformes de videojocs.

Un sector en auge

La indústria del videojoc és un sector en auge a Catalunya: en cinc anys ha duplicat la facturació, segons apuntava el llibre blanc de la indústria catalana del videojoc, del Departament de Cultura, a finals del 2023. De fet, recentment també s’han anunciat altres llançaments destacats, com el Citadelum o el nou videojoc protagonitzat per la mascota virtual Tamagotchi, tots dos d’estudis barcelonins. A més, Barcelona és l’escenari de l’últim videojoc inspirat en ‘La casa de papel’.