(ACN) El 2024 serà l’any de llançament del videojoc ‘Citadelum’, el projecte més ambiciós que ha fet fins ara Abylight Barcelona. L’estudi barceloní no ha concretat la data perquè la seva prioritat és posar-lo al mercat amb la màxima qualitat possible. També preveuen que estigui disponible en llengua catalana, ja sigui per l’estrena o, posteriorment, un cop publicat. Aquesta és una indústria en creixement a Catalunya.

Construir, comerciar i conquerir a l’antiga Roma

El videojoc està localitzat a l’antiga Roma, en l’època anterior a l’Imperi. El jugador haurà de construir diferents tipus d’edificis, com habitatges o temples; procurar-los serveis i aliments.

També s’inclouen altres serveis relacionats amb la cultura, la medicina o la religió. A més, hi ha una part d’expansió, que consisteix a conquerir nous territoris amb escenaris i personatges diversos

Batalles sofisticades i les interaccions amb els déus

Gràcies a l’experiència d’altres videojocs de l’empresa, en aquest muntatge destaca l’experiència de les batalles, que estan dissenyades amb una complexitat que les fa molt atractives, amb més mecàniques i estratègies. L’objectiu d’aquests enfrontaments és expandir la civilització, però també protegir-se.

Un altre dels aspectes que pot captivar els jugadors és la interacció amb tot un ventall de divinitats romanes, que es desenvolupen en la història a través de personalitats diferents.

Dos anys de feina i un equip de 20 persones

Els creadors del videojoc hi han invertit uns dos anys i és el fruit de la feina d’una vintena de persones. Estarà disponible per PC, però no descarten que també ho estigui a la multiplataforma.