La 19a edició del BCNegra ha començat en un escenari atípic com és La Paloma, on han tingut lloc, amb molt bona assistència de públic, quatre taules rodones i un cabaret literari. “Té cabuda, té caliu i certa personalitat. Estaria bé poder fer-hi més coses”, afirma el comissari del certamen, Carlos Zanón.

Lisa Jewell, Pere Cervantes i Steve Cavanagh han protagonitzat la primera taula rodona, mentre que la darrera ha estat la de Carmen Mola, pseudònim que empren Jorge Díaz, Antonio Mercero i Agustín Martínez per escriure les seves novel·les d’èxit. Han parlat, sobretot, del tipus d’assassí que escullen, com el de la recent ‘El Infierno’.

Homenatge a Boris Vian

Totes les taules duen per títol el d’una novel·la de Graham Greene, un dels homenatjats en aquesta edició, la dels ‘Espies com nosaltres’. La primera ‘Història d’una covardía’, i la de Carmen Mola, ‘El tercer home’. “Ens agrada fer un festival divertit, que sigui una mica com un joc de pistes”, justifica Zanón.

Ha tancat aquesta inauguració a La Paloma Lluís-Anton Baulenas amb un homenatge a Boris Vian en forma de cabaret literari. Textos seus servien de nexe entre els poemes i cançons de Boris Vian, musicats per Oriol Tramvia i Pau Mainé (qui ha acompanyat Baulenas amb la guitarra). “Boris Vian va fer novel·la negra, però en aquest espectacle ens centrem en la part més íntima del personatge, que és la que sobretot revela la poesia”, explica Baulenas.