australia espectacle texas
Foto cedida Espai Texas

(ACN) El Teatre Texas començarà la primera temporada a l’octubre recuperant ‘Austràlia’, escrita i dirigida per Israel Solà, i ‘Pongo’, el nou espectacle de les actrius Judit Martín, Alba Florejachs i Mónica Ballesteros. 

‘Austràlia’, es va estrenar el curs passat a la Sala Flyhard i va exhaurir en poques setmanes totes les localitats. Es tracta d’una comèdia dramàtica amb aires de “road trip” que narra la història de tres dones que s’han d’enfrontar al gran dilema de tenir, o no, descendència.

Per la seva banda, l’espectacle ‘Pongo’ parteix dels “pongos”, els objectes decoratius de gust o utilitat dubtosa o que hi ha a totes les cases, que el públic porta al teatre. “Els ‘pongos’ amaguen centenars d’històries i anècdotes a través de les quals les actrius faran aparèixer desenes de personatges protagonistes d’històries divertides i hilarants”. 

Foto: Espai Texas

Un espai pioner que combinarà cinema, teatre i gastronomia

L’antic Cinema Texas, que preveu començar l’activitat a l’octubre, es convertirà en un espai pioner que combinarà cinema, teatre i gastronomia. Mantindrà dues sales de cinema que projectaran pel·lícules d’estrena i supervendes internacionals doblades al català i pel·lícules de reestrena en versió original subtitulada al català. El teatre tindrà un aforament per a 200 persones, i es convertirà en una sala que combinarà estrenes contemporànies i comercials amb èxits nascuts a sales de proximitat i que necessiten fer el salt a aforaments més grans.

Una reactivació afavorida per la unió de dues empreses

La reactivació dels Texas és possible gràcies a la unió de dues empreses que aglutina una dotzena de professionals de diverses generacions amb una llarga trajectòria en l’àmbit de la producció, exhibició, distribució i comunicació cultural a Catalunya: CINEMA ILLA MESINA, formada per Isona Passola i Joan Teixidor, i TEXAS TEATRE, formada per Anna Rosa Cisquella i Natàlia Obiols, Flyhard Produccions, productora teatral responsable de la Sala Flyhard (Clara Cols, Sergio Matamala i Elisenda Riera) i la cooperativa de comunicació i producció cultural Barc (Blanca de Carreras, Rubén Garcia, Sem Pons i Andreu Rami).