Sembla una bossa de mà d'alta costura perduda en mig del carrer de la Barra de Ferro i per alguns vianants resulta gairebé invisible. És una de les diverses escultures que es poden trobar perdudes al barri de la Ribera amb les quals es va topar un seguidor de l'art urbà. JOEL CANOVAS, art urbà Barhellona "Cada dia treballo pel carrer i llavors em trobo peces diferents, d'artistes diferents nous de tot el món. Vaig trobar-me una peça, un petit mòbil, de ciment, i vaig investigar una miqueta. No és el clàssic art urbà grafit, esprai, 'stencil'. D'entrada són peces de ciment en tres dimensions, les pots tocar y estan ben enganxades." L'artista és l'australià Will Coles. Malgrat que algunes peces pesen 20, 30 o 40 quilos, esdevenen art efímer. "És conegut com l'artista més robat perquè la majoria de les seves peces es troben trencadetes perquè la gent les intenta treure." L'obra de Coles té un punt transgressor i està farcida de missatges reivindicatius. Fins i tot va aprofitar les controvertides estàtues franquistes de la plaça Comercial per deixar-hi un cap de Franco. Va ser el punt de partida per acabar fent una exposició a la galeria multidisciplinària Bhorn. ROBERTO TRUPIANO, Bhorn Tattoo & Design "Cuando la alcaldessa de Barcelona decidió colgar dos esculturas de Franco aquí en el barrio del Born, hemos pensado que como hace años que hizo la cabeza de Franco hemos decidido invitarle aquí." Will Coles, però, no es deixa veure sovint. En aquest vídeo prepara una de les seves obres però disposa de col·laboradors que reparteixen les escultures de ciment per la via pública. "El arte urbano es un poco entre lo legal y lo ilegal. Entonces él no quiere aparecer, sólo sus piezas hablan por él." L'exposició està oberta fins a finals de desembre. Peces com aquestes estan repartides també a ciutats com València, Lió, Hamburg o Berlín.
Fa prop de tres anys que als carrers de Ciutat Vella i, sobretot al barri de la Ribera, hi apareixen escultures de petit format, la majoria pintades de color i fetes amb ciment. En alguns casos duen acabats de pols de marbre blanc i en d’altres pols metàl·lica que proporciona una tonalitat cromàtica que simula ferro rovellat. Totes són obra del artista australià Will Coles, que actualment resideix a València.
Les seves peces denuncien temes diversos com la contaminació, el consumisme, la guerra o la crisi dels refugiats. Les obres les deixa a qualsevol racó de la via pública i viuen a la intempèrie fins que algú se les endú. De fet, el mateix Coles afirma que és l’artista més robat del món. Una de les persones que se’n va trobar una és en Joel Canovas, responsable del grup d’art urbà Barhellona. La curiositat el va duu a contactar amb Coles i ara col·labora amb ell juntament amb el responsable de la galeria multidisciplinària Bhorn. Tots dos l’ajuden a repartir les obres.
Plegats ara han muntat una exposició a la galeria fins a finals de desembre. Coles reparteix les seves escultures a diverses ciutats com València, Lió, Hamburg o Berlín.