La presidenta de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, Bel Olid, no creu que fer enviaments de llibres el 23 d’abril, com ha recomanat la consellera de Cultura, Mariàngels Vilallonga, sigui una bona opció per a celebrar el Sant Jordi. Olid diu que “si estem confinats no posarem en perill els repartidors” per fer “un Sant Jordi molt apagat”. Des de l’AELC prefereixen celebrar aquesta festa del llibre més endavant “com s’ha de fer”, però sí que veuen positiu el canvi de criteri del govern català d’apostar més pel llibre electrònic que pels enviaments. Recorden que les compres de llibres electrònics es poden fer a llibreries petites a través de portals web especialitzats. Una bona opció, per Olid, és fer compres avançades, anant a buscar els llibres quan acabi el confinament, com reclamen alguns llibreters.

També aposta per centrar tots els esforços en la celebració del Sant Jordi més endavant l’Associació Col·legial d’Escriptors de Catalunya. El seu president, David Castillo, diu que “el més assenyat és fer un Sant Jordi quan es pugui”, i no buscar solucions improvisades per al 23 d’abril. Sobre regalar llibres electrònics Castillo diu que el negoci dels “ebooks” representa una part molt petita del negoci, “marginal”. Segons l’ACEC el Sant Jordi “no s’ha de perdre sinó que s’ha de substituir” i, si pot ser, afegeix Castillo, que duri “una setmana”, perquè Sant Jordi no sigui, apunta, una celebració com “el Dia de la Mare”.

Des del PEN Català esperen poder celebrar el Sant Jordi “abans de l’estiu” i reclamen que si es fan activitats el 23 d’abril es tingui en compte fer-ne de remunerades per als escriptors, ni que sigui “una cosa simbòlica” diu la presidenta de l’entitat, Àngels Gregori.

Comparteix a: