Fa un mes es va produir la primera mort per coronavirus a la Residència los Olivos, al barri del Carmel. Des d’aleshores hi ha hagut 18 morts més i 26 usuaris tenen símptomes compatibles amb la covid-19. Cap d’ells ha estat hospitalitzat, ni tampoc no han pogut fer els test per confirmar el virus. Finalment, aquest diumenge el Departament de Salut els ha confirmat que faran les proves a tots els residents i al personal.

La Laura Campos, directora del centre, denuncia que les proves arriben tard i que en tot aquest temps s’haurien pogut evitar moltes de les morts en el centre. “Des de dilluns que reclamo que vinguin a fer-les i aquí ningú no ha vingut. Als mitjans s’omplien la boca de dir que les residències som una prioritat“. A més, afegeix que durant tots aquests dies “segurament hi han hagut nous contagis”.

Els recursos, diu, tampoc no són els suficients per poder atendre a tots els usuaris. Ara mateix té 14 persones de baixa i només una infermera. “Des que va començar això que demano que em donin suport d’infermeria”. Campos afegeix que ara comença a rebre ajudes per part de la Generalitat però que són “poques i arriben tard”.

No poden recollir els seus familiars

El Jaume Augé fa vuit mesos que té ingressat el seu pare, de 91 anys, en aquesta residència. “Ell físicament està bé, però té una demència”, per això fa una setmana va intentar endur-se’l a casa, però no va ser possible. “En aquell moment no tenia símptomes, però no hi havia tests per poder demostrar que era negatiu”. Aquest era el protocol que havia determinat en aquell moment la Generalitat. Uns dies més tard, aquesta administració li va comunicar que, tot i no poder fer el test, ja podia dur-lo a casa. Però ja era tard, havia començat a tenir símptomes.