Amb aquesta edició ja són 29 els anys que fa que el Teatre de la Zona Nord treballa per generar futurs espectadors. Ho fa amb la campanya “L’escola va d’espectacle a la Zona Nord”, un programa adreçat als alumnes des de P2 fins a sisè de primària en el qual és tan important la representació com els hàbits i el ritual d’anar a un teatre. A més, les obres, adaptades a cada franja educativa, venen acompanyades de dossiers pedagògics que permeten treballar diferents conceptes abans i després de gaudir de l’obra.
Una programació variada
Des del Teatre de la Zona Nord s’ha programat diverses propostes de dansa, titelles o teatre en anglès. La idea és que els nens i nenes es familiaritzin amb el teatre com a recinte i amb les arts escèniques com a afició. Per això, aprenen que han de respectar els actors, seure, guardar silenci durant la representació o riure i aplaudir. Uns hàbits que van arrelant entre els alumnes. Sobretot són escoles de Nou Barris encara que també s’hi apropen d’altres centres de la resta de Barcelona.
El projecte té continuïtat a les aules
Més enllà d’aquest interès per generar nou públic per al teatre i la dansa, també es treballen altres conceptes a través d’un dossier pedagògic elaborat pels organitzadors. Per exemple, en el cas de l’espectacle de titelles ‘7 ratolins’, de la companyia Petit Bonhom, s’incideix en valors com l’amistat, la solidaritat, l’emancipació, la superació i la llibertat; al mateix temps que les escoles poden treballar les diverses part d’una narració, o els diferents tipus d’habitacles que existeixen.
En total s’han programat set espectacles de diversos gèneres, alguns en català i d’altres en anglès en un cicle que gaudeix de bona acollida per part de les escoles.