No és una excursió, sinó una classe més en què aquests escolars descobreixen la màgia del teatre. Aquí rau la filosofia de la campanya 'L'escola va d'espectacle' a la Zona nord. ARANTZAZU ORTEGA, dinamitzadora de la campanya “La idea de la campanya escolar sobretot és generar nous espectadors. Que tinguin interès per venir al teatre, i també procurem que tots els espectacles tinguin un contingut pedagògic. És a dir, que es puguin treballar els espectacles tant abans com després d'anar al teatre.” El primer objectiu, descobrir el món del teatre, sembla que s'ha assolit. JOAN MENESES, alumne “M'ha semblat que era molt difícil per a ella, perquè és molt difícil fer el teatre i a la vegada canviar de personatge.” Pel que fa al contingut pedagògic, en el cas d'aquest espectacle era tota una lliçó d'anglès. I sembla que el públic també ha aprovat. LIRA CASADO, alumna “Vam posar la cançó d'aquí i la vam practicar una miqueta i ara la sabem.” ERIC LLEVAT, alumne “Amb aquesta obra hem après una mica més d'anglès. Amb el que fem a l'escola, potser puc millorar una mica més l'anglès i fer-ho una mica millor.” Fins al març, “L'escola va d'espectacle” a la Zona Nord oferirà obres de qualitat i amb continguts pedagògics per a infantil i primària. Hi participaran prop de 25 escoles de Nou Barris, però també de la resta de la ciutat i comarca.

La campanya “L’Escola va d’espectacle a la Zona Nord” recull propostes artístiques de qualitat adequades a cada nivell educatiu, des de P2 fins al cicle superior de primària. La idea és que es familiaritzin amb el teatre com a recinte i amb les arts escèniques com a afició. Al teatre els escolars es troben amb dansa, titelles o teatre en anglès. Però abans de sortir de l’escola, mestres i alumnes han treballat un dossier pedagògic relacionat amb aquests espectacles. També ho faran un cop tornin a les aules.

L’organització té molt en compte que si es vol crear afició al teatre, els espectacles han de ser bons. Per això la programació es compon de propostes de qualitat amb reconeixements. Un exemple n’és l’obra ‘Adéu Bienvenida’, de la companyia Mimaia Teatre, premiada com a espectacle revelació en la fira de teatre FETEN, o l’espectacle ‘Dins la panxa del llop’, de la companyia De Paper, que forma part de la programació del festival Grec 2016. També es representaran les obres ‘Journey to the centre of the Earth’ i ‘The princess and the frog’, de Tale Teller Company, i ‘Un vampir ben educat’, de la companyia La Planeta.