Cada 3 de març els romeus es preparen per a la celebració de Sant Medir. Enguany sortiran 24 colles, 40 camions, 180 cavalls, 21 carros i un cotxe d’època. El cotxe és el símbol de la colla d’Els Tivats, que celebra 50 anys des que es va recuperar l’any 1970.

Un cotxe d’època, símbol d’Els Tivats

L’any 1922 Els Tivats van sortir per primera vegada a la desfilada de Sant Medir. Durant una dècada van participar de la festa, però després la colla va desaparèixer. L’any 1970 van recuperar la colla que va tornar a sortir durant la diada amb cotxes d’època que es van convertir en el símbol d’Els Tivats.

Avui en dia, encara mantenen aquesta tradició i cada any surt un cotxe que acompanya els cavalls i els camions. “La majoria de membres de la colla van a cavall i camió, però sí que davant surt aquest cotxe que ens representa i que a més atreu moltes mirades i és el nostre símbol“, assegura la Laura Pedemonte de la colla Els Tivats.

Repartiran 2.500 quilos de caramels

Aquest any a la colla hi ha unes 45 persones que repartiran 2.500 quilos de caramels durant la diada. Cada romeu paga els seus caramels, per això, s’organitzen activitats per aconseguir finançament. La Vanessa Ruiz recorda que amb 14 anys va decidir entrar a la colla i per aconseguir els diners explica que va acabar “tenyint les veïnes de l’escala. Va ser la primera vegada que vaig sortir i la veritat és que des de llavors, cada any. És que és una festa tan dolça, que és una passada”.

Els Tivats, aquest any, desfilaran amb vuit cavalls, quatre camions i el cotxe d’època. La tradició continua en aquesta colla que enguany viuran un Sant Medir molt especial celebrant mig segle de la recuperació, altres colles també han celebrat, altres anys, aniversaris especials com l’any passat els 50 anys d’Els Amics.