Les llargues cues només obrir evidenciaven l'èxit del saló. Encara que també s'hi podien veure imatges com aquesta, força gent que s'ha quedat sense entrada. "Jo arribo de Mataró tot i l·lusionat i em trobo que s'han esgotat les entrades aquí al Saló del Manga." "Hemos venido y no quedaban entradas y no podemos entrar y nos hemos quedado con las ganas." I és que aquest any el certamen diposa de 50. 000 metres quadrats, més espai que en cap de les edicions passades. Amb un escenari per actuacions musicals, una zona de videojocs i les tradionals paradetes de marxandatge 'otaku'. "Normalmente en la tienda vendes mucho menos pero aquí todo el mundo se reúne y todo el mundo viene, también se traen muchas más novedades que en la tienda." "Este año está un poco mejor que el año pasado, influyen la cantidad de metros cuadrados, influyen los invitados..." Però la vertadera atracció del saló són els "cosplayers", és a dir, els milers d'assistents que es disfressen com els seus personatges preferits. Tot i que va començar com un punt de trobada per als seguidors dels gèneres manga i anime, el Saló del Manga cada vegada es presenta més com una mostra de la cultura japonesa.

El Saló del Manga ha crescut enguany tant en espai com ampliant els horaris d’obertura. Això s’ha traduït a les taquilles amb un nou rècord de visitants, 130.000 persones, una xifra un 13% superior a la de l’anterior edició. De fet, tant dissabte com aquest diumenge s’han esgotat les entrades per accedir al recinte.

El director de la mostra, Carles Santamaria, considera que l’èxit d’assistència demostra que el Saló ha de continuar creixent. Santamaria descarta traslladar-lo i defensa que “la ubicació del recinte firal de Montjuïc és la idònia per la seva centralitat i excepcionals comunicacions en transport públic”. Això sí, ha demanat que es facin reformes en alguns dels palaus perquè siguin operatius.

Tot i que va començar com un punt de trobada per als seguidors dels gèneres manga i anime, el Saló del Manga cada vegada es presenta més com una mostra de la cultura japonesa. Els visitants de la 20a edició del saló, s’han pogut endinsar en la jardineria i la gastronomia nipones, els massatges de shiatsu i, fins i tot, emprovar-se el el vestit tradicional japonès, el kimono.

De cara a l’any que ve, el director del Saló del Manga apunta que es crearà un gran espai dedicat al Cosplay i que s’està treballant per organitzar un Festival de Cinema Japonès.