Avui el trajecte comença a la plaça de Francesc Macià, però el punt de partida pot ser pràcticament qualsevol localització de la ciutat. Les rutes són circulars: la idea és poder iniciar l'excursió a la porta de casa i gaudir caminant des del primer minut. Alejandro Rodrigo, rebatejat pel seus amics com a Alex Walk, ens proposa a 'Barcelona en un millón de passos' dir adéu al sedentarisme trepitjant tots els racons de la ciutat. ÁLEJANDRO RODRIGO, escriptor i caminant "Barcelona evidentmente està en el top ten de las ciudades perfectas para caminar. Es una maravilla, tenemos no solamante la propia ciudad, con el trazado de Cerdà, si no también el litoral y todo Collserola... es impagable! " A banda de descobrir la ciutat, caminar és una activitat física que també es pot convertir en una teràpia. ÁLEJANDRO RODRIGO, escriptor i caminant "Es simplemente tomar la decisión de ponerse unas zapatillas y salir a caminar. El gran beneficio es la salud, no sólo la salud fisica y mental." El llibre també dóna la clau perquè aquest exercici sigui encara més saludable. I els bastons són un element important. ÁLEJANDRO RODRIGO, escriptor i caminant "Por qué? porque movemos el 90% de los músculos con los bastones, trabajamos todo el tren superior: que son brazos, manos, todas las articulaciones, hombros.. ." Per posar en pràctica tots els beneficis de caminar, l'Alejandro ens proposa un total de 53 rutes que abracen tots els barris de la ciutat.

El llibre és una guia amb diferents rutes per gaudir de tots els barris de la ciutat. Tots els recorreguts són circulars perquè des de qualsevol punt de Barcelona es pugui començar a caminar i finalitzar la marxa al mateix lloc. “La idea és que el trajecte comenci tan bon punt sortim de casa o de l’hotel, que no sigui necessari agafar el cotxe per anar a Collserola”, explica l’Alex Walk, segons l’han rebatejat les amistats després de convertir-se en un especialista en la marxa nòrdica.

Barcelona és, fent servir el terme americà, una ciutat “walkable”, és a dir, una ciutat perfecta per caminar. “Està entre les 10 millors urbs per caminar: tenim l’Eixample, tot el litoral mediterrani, Collserola… és impagable!”, assegura l’autor.

Salut física i mental

“El primer efecte de caminar és una millora de la salut física, però després es converteix també en una teràpia. Caminant deixes enrere l’estrès, l’angoixa i els pensaments negatius. Et dóna un gran benestar.” En el llibre, l’autor també comparteix les claus per aconseguir uns millors resultats. L’Alex Walk i els seus bastons són inseparables perquè “fan que treballem el 90% dels músculs i l’exercici és molt més complert.”

La idea del llibre va sorgir arran de l’experiència que va viure Alejandro Rodrigo fent el camí de Santiago. Més enllà del repte físic, el milió de passes que va fer des de Roncesvalles fins a la capital gallega es va convertir en un pelegrinatge també emocional que li va permetre superar una dura experiència personal: la mort d’un fill.

A banda de “Barcelona en 1.000.000 de pasos”, aquest 2014 l’Àlex Walk ha publicat dos llibres més a través de l’autoedició. Els altres dos títols són “La magia de la armonía” i “Peso libre”. El 100% dels drets d’autor dels tres títols van destinats a dues ONG: Sonrisas de Bombay i Ayuda en Acción.