Els vuit millors rapers d’Espanya, Colòmbia, Mèxic, Xile, Perú, Panamà i l’Argentina (amb dos representants) s’han reunit a Barcelona per celebrar la final internacional de la Red Bull Batalla de Gallos, amb el lema “Molts parlen, pocs rimen, però els millors improvisen”.

La sala oval del Museu Nacional d’Art de Catalunya va acollir ahir al vespre 1.500 espectadors, que van assistir a l’enfrontament més emblemàtic de la cultura hip-hop. Un acte que consisteix a rimar de manera improvisada i superar el contrincant ja sigui humiliant-lo o demostrant més estil a l’hora de rapejar.


Endika Gutiérrez, conegut a l’escenari amb el nom de “Invert”, es va proclamar guanyador de la final amb el  títol de “millor gall internacional”, després de proclamar-se el “millor pic d’or” a la semifinal d’Espanya. L’últim enfrontament de la final el va fer contra el concursant xilè “Kaiser”. “Aquest és el meu somni i no he parat fins aconseguir-lo”, va rapejar Gutiérrez. “Invert” es converteix en el segon espanyol a guanyar el títol internacional, després de “Rayden”, que va aconseguir-ho el 2006.