Un pastís gegant per celebrar els 20 anys del Saló del Manga ha rebut les autoritats en la inauguració del certamen. Tot sota l'atenta mirada de Pikachu, el personatge principal de 'Pokémon', que és el gran protagonista de l'edició d'aquest any. És un videojoc que es va fer famós als anys 90 i que no ha parat de guanyar adeptes. El saló arriba a les dues dècades en plena forma, és el més important d'aquest gènere que es fa fora del Japó. CARLES SANTAMARIA, director del Saló del Manga "És la més gran i la mes ambiciosa de tota la seva història. Ocupem 50.000 metres quadrats, hem ampliat recinte, hem ampliat activitats, hem ampliat horaris, perquè el nostre saló creix en interès, creix en expositors i creix també en participació a diversos tipus d'activitats." Entre els assistens no hi han faltat els qui es disfressen dels seus personatges preferits, són els practicants de l'anomenat "cosplay". Aquesta edició del Saló del Manga aposta més que mai per ensenyar la cultura del Japó. Per exemple aquí tothom qui ho vulgui es pot provar el vestit tradicional japonès, el kimono. També hi és present la jardineria, la cuina o els massatges de shiatsu. L'organitazació del saló espera superar els 115.000 assistents de l'any passat, de moment ja s'han exhaurit les entrades per dissabte.

El Saló del Manga celebra 20 anys

amb una edició que els organitzadors qualifiquen com “la més gran i ambiciosa”. Al llarg de dues dècades, el certamen ha crescut fins a convertir-se en el més important d’aquest gènere que es fa fora del Japó. El pokémon Pikachu serà l’estrella de la mostra, que s’impregnarà del món d’aquest videojoc.

Enguany ha ampliat la superfície fins als 50.000 metres quadrats. Així doncs, ocupa tot el Palau 1 del recinte firal de Montjuïc i part del Palau 2. Per primer cop, la plaça de l’Univers no serà només un lloc de pas sinó que serà l’escenari de les actuacions, concursos i exhibicions de cultura asiàtica.

Una altra de les novetats és el control que han posat els organitzadors per evitar les cues i les aglomeracions. La venda d’entrades anticipades s’ha limitat per a cada dia del Saló amb 20.000 tiquets. De fet, ja s’han exhaurit totes les entrades per dissabte. Això sí, els aficionats que hi vagin disfressats podran entrar gratuïtament.