‘El nus la flor’ és el nou recull de poemes d’Enric Casasses. Un llibre que va més enllà del vers i que plasma els seus pensaments, reflexions o dibuixos que durant tres anys va anar escrivint a la llibreta que sempre porta a la butxaca. Arrenca de finals del 2012 amb una paraula regalada, la manera com ell anomena la paraula que algú li diu i que esdevé l’espurna d’inspiració d’alguns dels seus textos.

Aquest recull ha estat publicat per Edicions Poncianes, que segons l’autor, ha sabut donar forma de llibre a les seves creacions, en un volum ple de color, de vida, tendre i obert, per llegir-lo amb la llibertat d’un llibre de pàgines no numerades. L’obra es complementa amb un CD que el compositor Daniel Ariño ha arranjat. Dels més de 200 textos que formen ‘El nus la flor’, n’hi ha una vintena de cantats per la soprano Maria Mauri i una vintena més recitats per Casasses.

Presentació a la Calders

L’obra s’ha presentat a la Llibreria Calders en un recital en què cant i música de piano han acompanyat les paraules. Un centenar de persones van escoltar en directe la lectura de poemes d’amor, d’amistat i altres carregats de sarcasme, denúncia i ironia.

Casasses reconeix que la poesia “és social per definició, perquè no estem sols. Tot allò que envolta l’individu, la societat, el planeta és present als textos”. Per això també defensa que amb la paraula i l’art es pot donar visibilitat a conflictes latents perquè “l’art no és llanterna, és llum. No és teràpia, és salut. Amb l’art no hem de demanar la independència, amb l’art ja som independents.”