“Ens en hem sortit!” diu Ramon Simó. “I fixeu-vos que teníem un programa molt atrevit, i molt valent“.  L’obra de circ ‘Opus’ que va obrir el certamen va fer ple, amb més de 4.000 espectadors. Un èxit que s’ha repetit per la majoria dels espectacles estrangers, que han tingut un 77% d’ocupació. Els vuit espectacles de dansa també han tingut bona recepció: és el cas de l’obra ‘Puzzle’ presentada pel coreògraf belga Sidi Larbi Cherkaoui. En música destaca l’inoblidable concert de Jorge Pardo acompanyat pel trompetista David Pastor. El Mini Grec, amb les seves 12 propostes dedicades al públic més infantil, també ha tingut bona acceptació. Per això l’equip del festival repetirà l’experiència l’any que ve.

Més en detall trobem dades reconfortants: gairebé de 66.500 persones han assistit a espectacles de pagament, més que als espectacles gratuïts (26.000). Una bona notícia que també s’explica gràcies a la política de descomptes seguida pel certamen. Tot i així, la mitjana d’ocupació de les sales ha estat del 54%. “Això no vol dir que la gent no ha vingut!” s’exclama Ramon Simó. “omplir la meitat del teatre grec significa fer quatre o cinc funcions en un teatre normal”.

Coproduccions i gires en marxa

Dins el festival també s’ha creat l’IPAM, l’International Performing Art Meeting, una trobada entre professionals de tot el món que ha desembocat sobre diverses col·laboracions i gires per les companyies catalanes. Les agendes encara no estan tancades, però Simó assegura que ha sigut tot un èxit. Tot i que la mitjana d’ocupació de les sales ha sigut un 54%, la direcció no preveu fer servir sales més petites l’any que ve i ha decidit concentrar més els espectacles a Montjuïc, per reforçar la idea de festival.