Queden poc menys de dues setmanes per donar el tret de sortida a una Festa Major que vol ser més silenciosa. Aquest any 47 dels escenaris tindran limitadors de so, un 25% més que l'any passat. MAITE FANDOS, regidora de Gràcia "La gent té dret a venir de festa i els graciencs tenen dret als descans. La convivència hi ha de ser" Una dels objectius d'aquest any, és evitar els taps i les aglomeracions que es produeixen habitualment durant les nits. RICARD ESTRUCH, president de la Fundació de la Festa Major de Gràcia "Tots els carrers tindran una vorera completament lliure, perquè la gent pugui entrar i sortit pel carrer. No hi hauran ni cadires, ni barres de bar" Antoni Miquel i Cerveró, cantant dels Sirex, conegut com a Leslie, serà el pregoner de la festa. Pel que fa a les activitats, se n'incrementaran les diürnes. Els concerts de nit acabaran a les dues de la matinada i a dos quarts de quatre els divendres i dissabtes. Tot plegat, amb un pressupost global de prop de 650.000 euros. Aquest any l'Assemblea Nacional Catalana tindrà un pes important en la festa. El 18 d'agost es farà l'encesa d'una estelada amb 6 mil espelmes. I el dia 20, una gran cadena humana a totes les places del barri, com a prèvia a la de l'11 de setembre. RICARD ESTRUCH "El que hem mirat desde la Fundació és posar-nos al costat del país i del dret a decidir, que és un dret tan fonamental i democràtic, que a mi em semblaria vergonyós que la Fundació no estigués d'acord amb aquesta activitat" El vessant més solidari estarà un any més a la plaça de la Revolució, l'epicentre de les entitats. Aquest any també s'hi vendran polseres per recaptar fons per a Càritas.

El pregó del cantant de Los Sírex, Antoni Miquel i Cerveró, més conegut com a Leslie, donarà el tret de sortida a les festes de Gràcia el proper 14 d’agost. L’objectiu d’aquest any és millorar l’accessibilitat i la seguretat de la festa. Una de les novetats és que es reubicaran els diversos escenaris per permetre el pas de la gent. A tots els carrers que participen en la festa, sempre hi haurà alguna vorera buida, sense obstacles. També és penjaran cartells en què es recomanarà a totes les persones que deixin espais buits. L’objectiu és evitar les aglomeracions.

També s’incrementaran les mesures perquè la festa sigui més silenciosa. En 47 dels escenaris hi haurà limitadors de so, un 25% més que l’any passat, per tal de garantir el descans dels veïns. Els concerts de nit acabaran a les dues de la matinada, i a dos quarts de quatre els divendres i els dissabtes. L’Ajuntament recomana agafar sempre el transport públic; de fet, el metro estarà obert tota la nit els dies 16 i 17 d’agost.

L’epicentre de les entitats solidàries torna a ser la plaça de la Revolució. Enguany també es posaran a la venda les polseres de Càritas per recaptar fons per als seus projectes.

Una de les novetats importants d’aquest any és la participació en la festa de l’Assemblea Nacional Catalana. El 18 d’agost, organitzaran una gran encesa d’una estelada amb 6.000 espelmes a la plaça de Pi i Maragall i el dia 20, una cadena humana a totes les places del barri, com a prèvia a la que es farà  l’11 de setembre.