La pluja ha obligat a traslladar la diada d’inici de la temporada dels Castellers de Barcelona de la plaça de Valentí Almirall al local de la colla. Allà, els de la camisa vermella han fet la primera “clàssica” de vuit de totes les colles aquest any: un tres de vuit, un quatre de vuit, i un dos de set, que també era el primer.

A plaça, els Castellers de Barcelona només han pogut descarregar un pilar de quatre caminant. També ho han fet les colles convidades: els Sagals d’Osona i els Castellers d’Esparreguera.

Després, el cap de colla, Ramon Morentin, i el regidor de Sant Martí, Eduard Freixedes, han inaugurat una placa que recorda que aquella és una “plaça de nou” des que, l’11 de novembre de 2012, els Castellers de Barcelona hi van carregar un tres de nou amb folre. L’acte ha tingut lloc al principi de la diada, just després dels pilars caminant de les colles participants. Després, la pluja ha obligat a traslladar les actuacions al local de la colla.

Allà, els de la camisa vermella han descarregat els esmentats 3d8, 2d7 i 4d8. A més, han fet dos pilars de 5 i tres pilars de 4.

Els Sagals d’Osona han alçat castells de la gamma alta de set: 5 de 7, 4 de 7 amb agulla i 4 de 7, a més d’un pilar de 5. Els d’Esparreguera han aconseguit el 4 de 7 i han fet també el 4 de 6 amb agulla, el 2 de 5 i un pilar de 5.