Un Mosso d'Esquadra torna a casa de la feina i comenta amb la seva dona un accident que ha tingut durant la jornada laboral, en una manifestació. "A un ull. A un ull? Un altre cop? És el segon ull que obres aquest any, David. No veus que t'acabaran obrint un expedient?" L'obra defuig el pamflet i el maniqueisme, i confronta, en una mateixa taula, policia i manifestant. "Què t'ha passat a l'ull? Un antiavalot me'l va buidar amb una pilota de goma." A partir d'aquí, l'espectacle reflexiona sobre la violència legalitzada i els rols que ocupa cadascú en la societat i interpel·la l'espectador, en clau d'humor. MARC CREHUET, director de 'El rei borni' "La ironia crec que és una eina que pot servir per fer-te preguntes sobre la realitat, sobre una determinada manera de pensar, més tancada, o sobre discursos que tenim al cap que, de sobte, la ironia és una eina per trencar-los, no?" BETSY TÚRNEZ, actriu "Tots els personatges són molt polièdrics, per tant, arriba un moment en què, realment, et preguntes: qui és el bo i que és el dolent, aquí? Qui és la víctima? No és tan pla." La reestrena al Barts va ser llargament aplaudida i, a la sortida, els espectadors van elogiar la dificultat de la temàtica. ALBA RIBES "Ja l'havia vist a la sala Flyhard, i aquí és en un format molt diferent, allà era com al menjador de casa. I bé, l'he disfrutat molt una altra vegada." JORDI RUBIO "És un tema que hi ha diverses opinions i que et fa pensar. Està molt bé, ens ha agradat molt." BELÉN IGLESIAS "És molt humana i et fa sentir moltes coses. I alhora és molt divertida i t'intenta fer pensar i posar-nos en una situació compromesa al públic." L'espectacle serà 15 dies a la sala del Paral·lel, amb l'opció de prorrogar-se una setmana més.

Un Mosso d’Esquadra que va buidar l’ull d’un manifestant amb una pilota de goma coincideix amb una víctima que ha perdut l’ull  en un sopar. A partir d’aquesta trobada, l’obra reflexiona sobre la violència legalitzada i els rols que ocupen en la societat. A més, interpel·la l’espectador en clau d’humor. El director, Marc Creuhet, que també és el director de la sèrie de televisió ‘Pop Ràpid’, creu que “la ironia és una eina que pot servir per fer-te preguntes sobre la realitat, sobre una determinada manera de pensar, més tancada, o sobre discursos que tenim al cap que, de sobte, la ironia és una eina per trencar-los, no?”

Amb possibilitat d’allargar les funcions després del 12 de setembre, les entrades costen entre 15 i 18 euros aproximadament. L’obra, producció de Casa Terrat, el segell de teatre d’El Terrat, va ser escrita abans del polèmic accident d’Esther Quintana quan va perdre l’ull en una manifestació. ‘El rei Borni’està protagonitzada per Miki Esparbé, Alain Hernández, Xesc Cabot, Ruth Llopis i Betsy Túrnez.