El festival va començar el passat 26 de juliol, amb la inauguració a càrrec de la francesa Imany i la barcelonina Sara Pi. Des de llavors, hi hagut 160 concerts al Palau de la Música, L’Auditori, el Museu d’Història de la Ciutat, la plaça del Rei, i a les sales Jamboree, Tarantos i Moog. A més, enguany s’hi ha afegit la Sala Apolo on hi hagut quatre concerts. Pel festival han passat artistes de diversos estils, com el hip-hop, el jazz, el soul, el flamenc o la música electrònica.

Els organitzadors es mostren satisfets per haver superat la xifra d’espectadors de 2012. Durant aquesta 11a edició, més de 40.000 persones han gaudit de la programació del festival. Els preus s’han mantingut respecte a l’any passat, i van dels 7 als 35 euros. Només un concert ha estat gratuït: el concert de la plaça del Rei, a càrrec de la Banda Municipal de Barcelona, en el qual van interpretar a Wagner i Strauss, el passat 31 de juliol.

Els organitzadors volen que el Mas i Mas serveixi per donar veu a artistes nacionals i internacionals poc coneguts a Catalunya. Després de deu anys, el festival s’ha consolidat com un clàssic de les nits d’agost a Barcelona.