MARTINA KLEE "Queríamos aprovechar la entrada gratis al museo Picasso y creo que hay una exposición itinerante que es muy interesante sobre los autorretratos suyos." KARIMA HOODA "Coneixem Picasso a través de la història, és un gran artista i per això volem veure quines obres hi ha al museu. No ens fa res esperar unes hores. Hem vingut de molt lluny, no podem marxar sense veure'l!. GUILLEM SANZ "Posiblement deu fer uns 40 minuts que estem esperant, però vaja, hem de tenir paciència, i suposo que ara gaudirem de l'exposició i estarem contents." BERNARDO LANIADO-ROMERO, director del Museu Picasso "La col·laboració amb el Sant Lluc va ser estupenda. Una altra institució del barri amb la qual treballem i estem molt, molt contents."

Molts visitants han aprofitat aquest diumenge per visitar l’exposició temporal ‘Yo Picasso. Autoretrats’. Durant el matí, s’han format llargues cues davant del museu del carrer de Montcada, que han arribat a tocar del passeig del Born. Fins i tot hi ha qui ha hagut d’esperar dues hores.

El Museu Picasso va presentar el passat mes de maig l’exposició ‘Yo Picasso. Autoretrats’ amb la intenció de fer un homenatge al pintor i d’afavorir la comprensió de la seva obra. L’exposició mostra un recorregut de més de 70 anys en l’obra de l’artista. Picasso va pintar autoretrats des de la seva infància fins poc abans de morir,  i això fa que el públic pugui veure l’evolució de la seva tècnica i obra.

Per reunir tot el material que s’ha exposat, els comissaris de l’exposició han trigat tres anys. La majoria d’obres provenen de museus i dels hereus de l’artista. Com que Picasso no venia aquests autoretrats, es creu que per això els firma com “Yo”.

El Museu Picasso ja prepara la propera exposició, ‘Viatge a través del blau: La Vida, que es podrà veure a partir del 10 d’octubre fins al 19 de gener de 2014. La proposta mostra, per primer cop des de principis del s. XX, les obres més importants de l’època blava de l’artista.