Des del seu estudi de Gràcia, l'Anna i la Clara preparen els guions de les visites insòlites. Ofereixen la possibilitat de demanar rutes a la carta i la seva especialitat són els barris de Barcelona. ANNA MASIDES cofundadora d'Insòlit Barcelona "Sempre ens ha agradat molt saber què volia dir Jaume Balmes o Casanova. Entendre el sentit de per on passeges. I creiem que si ho vas ensenyant per barris, pots anar veient tota l'evolució d'una ciutat des dels seus origens fins a l'època actual." Treballen amb grups petits, i la ruta d'avui comença a la plaça de la Vila de Gràcia, on s'expliquen els origens del barri. "La llei de la època deia que un espai on es concentressin més de 1.000 habitants podia tenir el títol de municipi. Per tant, des de 1812 Gràcia era un municipi." Després, al 1897, va ser annexionada a Barcelona per decret llei i aquesta plaça va prendre el nom de l'alcalde de l'època, Rius i Taulet. "El 2009, per referèndum popular gracienc, es va decidir treure-li el nom de Rius i Taulet, perquè no era un gracienc i, a més a més, havia promogut l'annexió de Gràcia a Barcelona, cosa que no havia estat gens ben rebuda pels graciencs." La visita passa pel Teatreneu, que va sorgir d'una cooperativa associada a la Fàbrica de Teixidors, i posa el punt i final a la plaça de la Virreina, que pren el nom de l'antic palau que ocupava aquest espai. Aquí es descobreixen detalls amagats com aquests: les escultures del virrei del Perú i de la seva dona, les úniques restes que queden de l'antic edifici.

Les visites d‘Insòlit Barcelona, una iniciativa de dues barcelonines, no estan tan enfocades als turistes com als mateixos barcelonins. Totes les rutes que ofereixen són urbanes, amb itineraris per barris com Gràcia, el Poble-sec, el Gòtic o la Barceloneta;  a més, també hi ha l’opció de fer una visita pels mercats i un recorregut per l’Eixample modernista.

La idea és fer rutes exclusives, per a poques persones, i a la carta. És per això que ofereixen visites a mida, enfocades com un regal d’aniversari o una proposta per passar un matí diferent escoltant la història de la ciutat. Pel que fa a les llengües, n’ofereixen en català, castellà, francès, italià i anglès.