La recepta és fàcil. "Bailar! Y comer también y beber! Pero sobretodo bailar." Però la pràctica es complica. Per començar no tothom se sap moure així. (Respira) "Es complicado pero son cuatro pasos básicos. Una vez que conoces los pasos básicos, a partir de ahí lo que quieras." El més important és posar-s'hi de petits. Les mares i les àvies s'hi apliquen. "Ella es catalana pero quiero que sea como yo." La néta, però, de moment s'ho mira bocabadada. Potser n'apendrà, però difícilment ho viurà tant com les generacions passades. "Yo, hay sevillanas que me tocan el alma porque me recuerdan los patios andaluces. Y eso que yo vivo aquí desde los 13 años!" "Yo sí, yo lo siento, a mi me encanta! Dónde haya música allí voy yo." "Las casetas muy chulas, la gente... Todo! Los pescaítos! El vinito!" I aquest és l'altre element estrella de la fira. El beure... I el menjar. "Pues ahora mismo estamos con el variado. Tenemos tanto carne, como pescado, como costillas, como el buen jamón y queso." Les taules s'omplen a la nit. Abans cal fer lloc cremant energia. I qui sap, potser, fer nous amics amb qui compartir taula.

La Feria es va inaugurar divendres amb l’encesa de llums i ha arrencat aquest dissabte amb una bona participació des del migdia. La música, els balls, el menjar, el bon ambient, el vestuari i la bona companyia han estat els protagonistes en el primer dia de la Feria acompanyat d’un matí assolellat.

Tot i que aquest any el pressupost és menor, els organitzadors confien que hi haurà una alta participació que farà de la Feria un gran èxit. Entre les casetas presents, la de Badalona i l’Hospitalet ja havien començat la festa, que s’allargarà fins gairebé les cinc de la matinada.

La majoria d’assistents d’aquest matí eren d’origen andalús, però els barcelonins no han volgut perdre’s la primera jornada del famós esdeveniment ferial.