El Museu Nacional d’Art de Catalunya ha acollit la segona sessió d’Obres sota el llapis, una activitat que promou el dibuix al natural amb escultures de la col·lecció del museu, acompanyades d’una model nua. Les obres es traslladen del seu lloc habitual a la Sala de la Cúpula, on els participants poden realitzar els seus dibuixos. En aquesta segona trobada, els assistents han dibuixat les escultures Puixança i Estàtica, de Josep Clarà, assessorats pels consells d’un professor del Cercle Artístic Sant Lluc.

L’activitat està dirigida a tot aquell amb coneixements bàsics sobre pintura i que vulgui viure l’experiència del dibuix al natural. L’assistència al taller és gratuïta i per a tots els públics, tant per a participants com per als visitants del museu, que també podran gaudir del taller veient com els altres pinten.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és promoure activitats per atraure nous públics i el desig del Museu Nacional d’Art d’establir aliances amb institucions de referència del món de l’art. Segons membres del MNAC, la participació en aquesta segona trobada ha estat de 90 assistents, la qual cosa ha suposat un increment envers l’anterior. El proper 29 de juny tindrà lloc la última de les tres sessions pràctiques convocades, en la qual es presentarà l’escultura ‘Els primers freds’, de Miquel Blay.