En total hi haurà 141 expositors i esperen rebre uns 100.000 visitants entre els dies 11 i 14 d’abril al Pavelló 8 de la Fira de Barcelona, a Montjuïc. El director del saló, Carles Santamaría, ha explicat que l’edició d’aquest any té un pressupost de 700.000 euros, un 5% menys d’aportació pública, però ha precisat que es podran mantenir les dotacions dels premis. El preu de les entrades s’encareix per la pujada de l’IVA: de sis a set euros la general i de quatre a cinc euros la reduïda. Els abonaments escolars, però, continuaran costant dos euros.

Una de les mostres d’aquesta exposició també estarà marcada per la crisi amb el títol “L’humor no es retalla”, en què es repassarà com els ninotaires i vinyetistes han retratat els efectes de la crisi en les tires còmiques. La segona aposta serà una revisió del western a l’exposició “Per un grapat de còmics”, que aprofitarà l’auge del gènere gràcies a films com ‘Django desencadenat’, de Quentin Tarantino.

L’altra mostra estrella serà “Els 75 anys de Superman”, dedicada a les il·lustracions, obra de Jerry Siegel i Joe Schuster, en què es repassarà la història del personatge, dels autors que l’han dibuixat i del marxandatge més conegut. També hi haurà espais expositius per a ‘La Patrulla X’ i ‘Els Venjadors’, dues sèries creades per Stan Lee i Jack Kirby, que celebren el 50è aniversari, i es revisaran altres personatges de la factoria Marvel.