Jordi Évole, conductor de ‘Salvados’; Miguel Ángel Martín, realitzador d”El Camaleó’ i l’antropòleg Miguel Delgado debaten aquest dissabte a les 19.45 h sobre la noció del “fake” a la televisió. L’any 91, l’emissió d’un fals documental conduït per Pitu Abril que anunciava un cop d’estat a l’URSS i la mort de Mikhaïl Gorbatxov a TVE, va suposar el cessament del director de programes Joan Ramon Mainat . El periodista Jordi Évole va utilitzar també el “fake” recentment amb ‘Operación Palace’, fent entendre que el 23-F havia estat un muntatge cinematogràfic, i que va comptar amb l’efecte multiplicador a les xarxes socials.
Aquesta sessió especial al voltant del documentals “fake” forma part de la programació de l’edició 2014 del MINIPUT, en què es projectarà una àmplia selecció del que es va poder veure en la darrera edició de l’INPUT així com propostes televisives arriscades d’arreu del món. Destaca el polèmic “talkshow” danès ‘Blachman’, en el qual es reflexiona sobre els cossos de diverses dones o l’experiment televisiu ‘Married at first sight’, en què es concerten sis matrimonis, els quals els contraients es coneixen en la seva boda. Una vegada casats, viuran cinc setmanes plegats per decidir si continuen junts o es divorcien.
MINIPUT 2014 analitzarà també el paper d’Internet com a principal emissor de continguts de televisió amb propostes com ‘Soy cámara’, un programa coproduït per CCCB i TVE.
Un documental sobre l’addicció d’Internet entre els adolescents xinesos, un programa que segueix les traces dels soldats de la Primera Guerra Mundial, les ficcions televisives ‘Real humans’ i ‘Murder’ o un espai d’humor protagonitzat per tietes i mestresses de casa són altres propostes destacades d’un MINIPUT que compleix 20 edicions.