L’Espai Coll és una zona habilitada per a l’exposició i la venda d’originals. El gerent de Norma Comics, Rafael Martínez, ha explicat a BTV els motius de dedicar aquest espai a la memòria del dibuixant barceloní. “Coll ha estat un autor que hem admirat moltíssim, que ens ha dibuixat molts somriures a la cara.” El gerent actual de la botiga, que a principis dels anys 80 va ser un dels responsables de la revista ‘Cairo’, recorda com Coll va tornar a dibuixar després d’un llarg període allunyat del llapis i el paper. “Les últimes pàgines que va dibuixar abans de morir les va fer per a la revista ‘Cairo'”, diu.

Josep Coll i Coll va començar a col·laborar a ‘TBO’ el 1949, amb 25 anys. Allà va coincidir amb una generació de dibuixants de postguerra com Muntañola, Blanco, Sabatés o Raf i el que considerava el seu gran mestre, el menorquí Marino Benejam. A diferència del creador de ‘La família Ulises’, els seus personatges eren més prims i allargats.

Martínez recorda els dibuixos de Coll com obres amb gràcia i delicadesa. “Tenia una línia molt clara, esbossava poquíssim; crec que dubtava poc dibuixant“, diu. El seu humor era tou i amable, sense voler amargar ningú. Paleta de professió, el 1964 va abandonar la carrera com a dibuixant perquè va concloure que fent de manobre es guanyaria millor la vida. “Ens va causar una forta impressió perquè va ser una persona que va acabar fent de paleta perquè la gent no reconeixia la seva obra”, diu Martínez. El 1981 va tornar a dibuixar i va rebre alguns homenatges. Coll va morir a Barcelona el juliol de 1984.

A l’Espai Coll s’hi poden trobar 55 originals que es poden adquirir a preus que oscil·len entre els 50 i els 600 euros. Però n’hi ha tres que no estan a la venda: una auca original de Coll propietat de Martínez i dos originals de Ricard Opisso per a ‘TBO’.