La sala de teatre gracienca La Badabadoc està d’aniversari. Compleix cinc anys amb la proposta d’un nou festival, el CATBASUR, Festival Internacional de Teatre Unipersonal de Barcelona. La proposta pretén unir el teatre català amb el de l’Amèrica del Sud. De fet, La Badabadoc ja va néixer amb la idea de programar el teatre independent que s’està fent a Buenos Aires i portar-lo a la ciutat.

Pont entre el teatre català i el de l’Amèrica del Sud

El Festival Internacional de Teatre Unipersonal CATBASUR neix amb l’objectiu de ser una plataforma de suport i promoció del teatre català i, a més, vol vincular culturalment Catalunya i l’Amèrica del Sud. En aquesta edició, el focus es posa a Buenos Aires, ciutat amb la qual La Badabadoc treballa des dels seus inicis, programant el teatre independent que es fa a la ciutat argentina.

Fins al 30 de desembre, la sala gracienca acollirà xerrades, tallers i espectacles argentins, però són quatre obres que han quedat finalistes i competeixen per guanyar una residència artística i temporada a Buenos Aires. “Perquè les companyies puguin viatjar fins allí i estar una setmana programats, coneguin l’off de la ciutat, estar a Buenos Aires és també tota una experiència per a ells. Nodrir-nos de les dues cultures”, explica Guadalupe Cejas, directora de La Badabadoc i del festival CATBASUR.

Albert Requena interpreta fins a 12 personatges

Albert Requena és el protagonista absolut d’una de les quatre obres finalistes: ‘El asesino imprevisto’, un text que ha traduït del català al castellà per participar en aquesta experiència i, si guanya, portar l’espectacle a Buenos Aires. “Els quatre voldrem guanyar per anar a actuar a Buenos aires, perquè està molt bé que et paguin el bitllet, poder estar allà, veure diferent públic, tant de bo hi hagués més sales que s’atrevissin a fer això”, apunta l’actor que interpreta 12 personatges a escena en aquest espectacle de novel·la negra amb humor.

La Badabadoc compleix cinc anys i vol créixer

El CATBASUR és el resultat de cinc anys connectant Buenos Aires amb la ciutat des de la sala gracienca. De fet, explica la directora que “ja tenim molta gent d’aquí que només ve al teatre a veure les propostes argentines. Fins i tot ens han demanat obres, n’hi ha una que volen que torni que és La Sala Roja, que és la primera que vam programar a l’Argentina”. La Badabadoc compleix ara cinc anys amb un repte de futur: seguir creixent i sumar més metres quadrats per poder programar espectacles més grans.