Les pel·lícules han estat subtitulades per a persones amb problemes d’oïda i audiodescrites per a deficients visuals, i també ha participat en les projecccions un intèrpret de signes.

“Si es vol que una pel·lícula arribi a tothom ha d’estar adaptada”, ha afirmat Adriana Pérez, codirectora del festival.

Per primera vegada l’Inclús s’ha celebrat durant tres dies. Un any més s’ha apostat per donar visibilitat al col·lectiu de persones amb discapacitats físiques i mentals a través de documentals, pel·lícules i curtmetratges. S’han organitzat concursos i tallers d’audiodescripció adreçats a gent del món audiovisual.

L’edició actual es va inaugurar divendres amb la projecció de l’última pel·lícula dirigida per Leticia Dolera, ‘Requisitos para ser una persona normal’, adaptada en audiodescripció, a la qual va assistir la directora. En total s’han pogut veure 14 obres arribades des del Regne Unit, Índia, Austràlia, Espanya i altres països.

En aquesta edició el certamen s’ha consolidat dins del circuit de festivals de la ciutat amb una programació oberta a tothom que ha inclòs per primera vegada activitats dirigides a les escoles.