Moltes mirades al carrer de Montalegre apuntaven avui cap a dalt. El motiu, aquest mural gegant, una intervenció de Teo Vázquez. L'artista treballa des d'una grua per col·locar un total de quatre fotografies gegants en què els protagonistes són veïns del Raval, i entre ells la Mònica, un personatge del barri molt conegut. TEO VÁZQUEZ, artista "He tenido encuentros con diferentes personajes del barrio y he intentado acoplarme a la arquitectura de este edificio, de construcción gótica, y por eso he utilizado unos ventanales para introducir a los personajes, un poco a modo de retablo." L'obra és un homenatge als veïns del Raval i també vol visibilitzar la feina d'una entitat que treballa per promoure la bioarquitectura. Un exemple n'és aquesta construcció, al solar que hi ha davant la paret on s'ha instal·lat el mural. L'edifici, que funciona com a seu de l'associació, està fet de materials compostables, naturals o reciclats. CRISTINA CASALI, membre de la junta del BAM "Donem a conèixer la bioconstrucció, les bones maneres en arquitectura, però també és important la participació ciutadana, crear una xarxa i que compartim coneixements, inquietuds..." Una filosofia que està ben present al mural, que s'ha fet de paper i que s'ha enganxat amb cola. A més els protagonistes de les imatges sostenen materials naturals.

El fotògraf Teo Vázquez ha començat a instal·lar un mural a la façana de l’antiga església de la Misericòrdia del carrer de Montalegre. La intervenció artística es basa en fotografies de gran format de veïns del Raval i forma part de les activitats del projecte BioBui(L)t – Espai Txema que es desenvolupa en un dels solars inclòs en el pla Buits.

Es tracta d’imatges en blanc i negre, de 6×3 metres, que s’adapten a l’arquitectura exterior de l’edifici. Teo Vázquez les ha anat col·locant al llarg del dia enfilat en una grua i, a poc a poc, el mur s’ha anat transformant i ha anat incorporant la personalitat d’alguns veïns del Raval. Personatges de diferents perfils triats, precisament, per reflectir i reivindicar la diversitat social del barri.

L’activitat s’incriu en el projecte BioBui(L)t – Espai Txema, que l’associació BioArquitectura Mediterrània desenvolupa en el solar ubicat al número 4 del carrer de Montalegre, inclòs a la primera convocatòria del pla Buits. La iniciativa se centra en el desenvolupament d’un edifici construït a partir de materials naturals reciclats, reutilitzables i compostables.

En paral·lel, l’espai acull activitats formatives i de divulgació sobre arquitectura i urbanisme sostenible. Les fotografies gegants de Teo Vázquez inclouen elements que enllacen amb aquests valors i suposen un estímul visual que convida el vianant a conèixer l’espai.