Tory Sparks, Eva Fernández, Marga Mbande i Inma Gomes són les quatre protagonistes del documental ’37 Grados’, que ha dirigit Lluís Gibert. Un documental que retrata el dia a dia de quatre artistes barcelonines que malden  per fer-se un lloc en el món de la música. L’han estrenat al Cinema Maldà.

“Treballo en màrqueting digital i comunicació en l’àmbit de la cultura, i sempre m’ha fascinat l’enorme treball que hi ha al darrera d’un concert d’una artista de l’esena independent. D’això va el documental”, afirma Lluís Gibert. ’37 grados’ és una cinta sense pretensions formals (realització força amateur, perquè negar-ho), però feta amb honesteta. Reflecteix la feina que comporta ser artista en un circuit més o menys ‘underground’. “Quan arribo a una sala d’una gira que he planificat jo, després de conduir jo tota l’estona, sovint em pregunten on és el meu mànager. Quan els dic que soc jo mateixa es sorprenen”, explica la nord-americana Tory Sparks.

Barcelona musicalment diversa

Un dels atractius de la cinta és que les quatre protagonistes són un exponent de la diversitat cultural de la nostra ciutat. Tory Sparks, nascuda a Chicago, és la més roquera. Mbandé fa de l’ascendència guineana un actiu en la seva proposat musical, mentre que la sevillana Inma Gomes es mou en un pop electrònic. La quarta dama del film és Eva Fernández, cantant i saxofonista de registre jazzístic, formada al caliu de Joan Chamorro, mestre de Sant Andreu al qual li deu tant Barcelona.

La cinta ’37 grados’ ens apropa a aquestes quatre grans artistes a partir de fragments de vida (‘tranches de vie’, com deia aquell) previs a l’execució d’un concert. “Les hem perseguit per copsar aquest nerviosisme, aquest estat una mica febril que hi ha abans d’una actuació. ’37 grados’ és una metàfora d’aquest moment d’emoció”, comenta el realitzador. Tres dies en cartell al Maldà, de moment.