De nou una dona, i de nou, barcelonina. ‘Les distàncies’, de la directora Elena Trapé agafa el relleu d”Estiu 1993′, de Carla Simón, i s’ha alçat amb dues Bisnagues d’Or a la 20a edició del Festival de Cinema de Màlaga: la de la millor pel·lícula i la de millor direcció. També hi ha hagut premi per a la protagonista del film, Alexandra Jiménez, que ha guanyat “ex aequo” el guardó a la millor actriu juntament amb l’argentina Valeria Bertuccelli, de ‘La reina del miedo’.

‘Les distàncies’ és el segon film d’Elena Trapé, formada a l’ESCAC. Situa l’acció a la capital alemanya, Berlín, per retratar les frustracions de la generació que, a causa de la crisi, va haver d’emigrar per trobar feina.

Pel que fa a la resta del palmarès, el Premi Especial del Jurat ha estat per a les pel·lícula ‘Casi 40’, de David Trueba, i ‘La reina del miedo’, de Valeria Bertuccelli, i la Bisnaga a millor actor ha estat per a Javier Rey, per la pel·lícula ‘Sin fin’. La cineasta xilena establerta a Barcelona, Carolina Astudillo, s’ha endut el premi en la categoria de documental per ‘Ainhoa, yo no soy esa’.