El regidor de les Corts, Agustí Colom, ha participat en l’acte i ha destacat la figura d’Elisabeth Eidenbenz. La Maternitat d’Elna va atendre dones republicanes espanyoles i jueves durant la Guerra Civil espanyola i la Segona Guerra Mundial. Amb aquesta ajuda humanitària, aquesta institució situada en una torre de la Catalunya Nord va salvar la vida de gairebé 600 infants entre el 1939 i el 1944.

Fins ara, l’actual carrer d’Elisabeth Eidenbenz era conegut com el carrer de la Maternitat. El 2017 es va canviar simbòlicament el nom del carrer per recordar la infermera suïssa.

L’acte de descoberta de la placa s’ha fet en el marc de la Primavera Republicana, que recorda la vigència dels valors republicans actualment. Fins ara, hi ha hagut diversos canvis en el nomenclàtor de la ciutat: l’actor Pepe Rubianes té un carrer i també s’ha rebatejat la plaça de Joan Carles I com del Cinc d’Oros.

A més, durant aquesta edició de la Primavera Republicana s’ha inaugurat un faristol en record del president de la Generalitat Lluís Companys, un panell en record de l’activista Ferrer i Guàrdia i una placa de l’anarcosindicalista Àngel Pestaña.