La periodista Maya Castañer ha guanyat el Premi Matemàtiques i Societat 2018, que dona cada any la Fundació Ferran Sunyer i Balaguer per la seva secció ‘Els talents de Barcelona’, dedicada a les matemàtiques. L’espai formava part del programa ‘La tarda de Barcelona’, de betevé 91 FM.

L’Institut d’Estudis Catalans celebra cada any la seva entrega de guardons. Enguany s’han donat 54 premis a persones i entitats del món de la filologia, la sociologia, la ciència, la química o les matemàtiques.

En aquest darrer àmbit, s’ha lliurat el premi Matemàtiques i Societat 2018 a la periodista d’aquesta casa Maya Castanyer per la secció que va fer durant la temporada 2017 al programa radiofònic ‘La tarda de Barcelona’. L’espai es deia ‘Els talents de Barcelona’ i donava veu, setmanalment, a experts del món de les matemàtiques.

Castanyer ha destacat la importància de donar visibilitat a un àmbit de la ciència  poc tractat als mitjans de comunicació, i ha agraït el guardó. La periodista ha traslladat la satisfacció de tot l’equip del programa:  ‘Aquest premi ens anima a seguir visibilitzant la ciència’, ha dit.

Constituït l’any 2008, aquest guardó el reben les persones que han desenvolupat reportatges o activitats sobre qualsevol aspecte de les matemàtiques als Països Catalans.