Dragonci és un dels espectacles estrella de la companyia i solen realitzar-lo durant l’època de Sant Jordi. A partir de la barreja de diversos contes tradicionals, com’ Ali-baba’, ‘el flautista d’Hamelin’ o ‘La Caputxeta Vermella’, han replantejat el clàssic de la princesa i el drac, que porten a una versió més actual i generen una metàfora sobre el poder. Així, tot i que l’inici manté la mateixa estructura, és el públic qui acaba escollint el desenllaç dels protagonistes.

La proposta barreja l’estil medieval, en el qual entra en joc els titellaires, els titelles i la música en directe, que és interpretada per instruments singulars com la dolçaina, el timbal, la pandereta o la gaita de botó. Alhora, aposten per una escenografia que és va construint a mesura que avança l’espectacle i que ha estat dissenyada inspirant-se amb les formes curvilínies de Gaudí.

En aquests espectacles és molt important la participació del públic, perquè en tot moment són els que ajuden a fer avançar la història. Com remarca Paco Paricio, director de la companyia, és un espectacle que esdevé una escola de titelles i que el més important és tenir contacte amb el públic, ja que sempre han tingut aquest punt de festivitat.

Los Titiriteros de Binéfar és una companyia aragonesa que va néixer fa 40 anys i s’han convertit en un referent imprescindible en l’escena estatal. Han actuat als carrers i escenaris de diversos països d’arreu del món, mostrant els seus espectacles de titelles que utilitzen diferents tècniques, com les marionetes o siluetes articulades. Al llarg de la seva trajectòria han rebut nombrosos premis, com el Premi Nacional de Teatre per a la Infància i la Joventut (2009), en què se’ls reconeix la seva sensibilitat vers el públic infantil.