guia restriccions per sant jordi 2021

El Sant Jordi 2021 a Barcelona sí que es podrà celebrar. Serà una diada atípica que tindrà lloc en espais a l’aire lliure, ventilats, perimetrats i que incorporaran controls d’accés. A més, les mesures de seguretat ja habituals també s’hauran de respectar constantment: distàncies de seguretat, ús de mascareta i higiene de mans. És un dels acords presos en la darrera reunió del Procicat abans de Setmana Santa.

El 23 d’abril hi haurà signatura d’autors

En aquest Sant Jordi 2021, els escriptors podran fer la tradicional signatura de llibres. Hi haurà unes entrades i unes sortides senyalitzades i els autors rotaran d’espai en diverses franges horàries.

Barcelona permetrà la venda de llibres dos dies abans

En el cas de Barcelona, el consistori ha permès que les llibreries puguin vendre llibres davant del seu establiment el dimecres 21 d’abril i el dijous 22, a banda del dia 23. Cada municipi tindrà la potestat d’organitzar les activitats que cregui convenients per celebrar la jornada, sempre que siguin adients amb el protocol que ha previst el Procicat.

El Gremi d’Editors, en col·laboració amb la Generalitat, ja ha publicat la descripció de les mesures i protocols recomanats per la celebració de la diada. El Gremi de Llibreters va pronosticar a principis de març que el 23 d’abril hi hauria Sant Jordi, i va elaborar un primer plec de mesures per poder celebrar amb seguretat aquesta data tan significativa.

Un Sant Jordi 2020 molt descafeïnat

L’any passat, la diada de Sant Jordi va ser molt descafeïnada. En lloc de fer-se el 23 d’abril, es va posposar al 23 de juliol, tres mesos després. Davant dels impediments de la pandèmia, però, la jornada no va poder celebrar-se amb la normalitat dels altres anys.