La Mercè 2022, amb un caràcter descentralitzador, ha portat centenars d’activitats arreu de la ciutat. Aquesta aposta ha permès instal·lar escenaris en espais nous, entre els quals hi ha el Parc de l’Aqüeducte, a Ciutat Meridiana, inaugurat recentment. És la primera vegada que la Festa Major de Barcelona s’allunya tant del centre i es descentralitza cap a aquesta part més al nord de la ciutat.

Desenes de famílies de Ciutat Meridiana però també d’altres barris de la ciutat han participat en el ventall d’activitats que s’hi han organitzat, la gran majoria destinades a públic familiar i infantil. Pels dos escenaris del Parc de l’Aqüeducte hi han passat grups musicals de renom com Xiula i la Barcelona Jazz Orquestra.

Precisament els barcelonins Xiula han estrenat aquesta setmana el videoclip de la cançó ‘Stop desnonaments’, un tema de reivindicació social en què han participat infants de diverses escoles de Ciutat Meridiana. “Ciutat Meridiana és el barri on hi ha més desnonaments, ens van ajudar a fer aquesta cançó i avui l’hem pogut estrenar en directe en aquest concert increïble de la Mercè”, ha explicat a betevé Rikki Arjuna, uns dels components de Xiula.

Cap a quarts de vuit del vespre, la Barcelona Jazz Orquestra ha pujat a l’escenari i s’ha convertit en la cirereta del pastís. Tot i que ha ofert un repertori per a tots els públics, l’ambient s’ha tornat molt més tranquil. Els que més han gaudit de l’actuació han estat, doncs, els adults.

Pallassos sense Fronteres dibuixen somriures entre els participants

A banda d’espectacles musicals, també s’hi han organitzat moltes activitats relacionades amb el circ, com ara tallers d’equilibris o malabars, adreçats als més menuts. Els protagonistes, a banda dels infants, són els pallassos. De fet, Pallassos sense Fronteres dibuixa somriures a les cares dels participants.