diada castellers

Va ser l’octubre del 2019 a la plaça del Congrés Eucarístic. Els Minyons de Terrassa van ser la darrera colla a descarregar un castell de nou a Barcelona i aquest diumenge, en la diada de la Mercè, han estat els primers a descarregar-lo de nou.

La colla de la camisa malva ha descarregat en primera ronda el 3de9f, que ha estat el sisè de la temporada. Els egarencs han completat la seva actuació amb el 5de8 i el 4de8

Els amfitrions, els Castellers de Barcelona

Els Castellers de Barcelona han sortit a assegurar els castells i a repetir l’actuació de la diada de colles locals de la Mercè, amb la tercera clàssica de vuit de la temporada. Han sortit de 3de8 i l’han acompanyat del 4de8 i la torre de set. Castells molt segurs i en espera d’un pas endavant la setmana que ve a la Tarraco Arena Plaça en el concurs de castells.

Per la seva banda, la Colla Joves Xiquets de Valls ha fet la millor actuació de la matinal castellera, ajuntant al 5de8 inicial els dos castells bàsics de la gamma de nou, el tres i el quatre. Castells molt treballats, defensats amb l’estil habitual de la Joves, que han aixecat en més d’una ocasió l’ovació del públic de la plaça de Sant Jaume.

L’última cita castellera de la Mercè

Els pilars de comiat i el pilar al balcó de Barcelona han tancat una diada que, si bé no ha tingut el nivell casteller de les diades anteriors a la pandèmia, ha permès que Barcelona es retrobi amb les diades de la Mercè després de dos anys d’absència obligada.