ROSA NOVELL, actriu i directora escènica "Només els cors lliures i els esperits clarividents poden fer front als obstacles i crear una nova manera de fer les coses, de canviar les coses. Trobar un nou mètode per resistir, per viure, per entendre. I això s'aplica d'una manera especial al teatre."

L’actriu i directora escènica Rosa Novell ha llegit el manifest de l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya, que ella mateixa havia escrit. Novell ha subratllat la capacitat del teatre per incitar al pensament crític, l’observació atenta i l’expressió artística.

L’actor Joan Vallès hi ha llegit també el missatge internacional escrit pel director nord-americà John Malkovich, que ha encoratjat tot el món del teatre a tirar endavant en aquests temps de crisi. També ho ha fet el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, que ha destacat la qualitat de l’escena catalana.

L’acte ha estat organitzat per l’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya, els teatres públics i l’Associació d’Actors i Directors. La trobada de tots els professionals de l’escena ha estat amenitzada per l’Always Drinking Marching Band, que ha fet una bona demostració de teatre de carrer implicant al públic de la plaça en els seus balls i jocs.