El Iago i els seus amics estan estudiant el medi natural a l'escola. Avui, veient autòmats com aquest es fan preguntes que pares i monitors els ajuden a respondre. Venir al Museu Blau és una manera de passar-s'ho bé però, sobretot, de continuar aprenent. XAVIER VILLARES "És una activitat tranquil·la que fan amb els amics. Per ara és un joc, però a la llarga els habitua a fer alguna cosa més que anar a centres comercials." També els més grans poden satisfer la seva curiositat, en aquest cas gràcies a estudiants de diversos centres de recerca. Experiments com aquest els permeten controlar el moviment d'un globus amb la ment o perdre la percepció del propi cos. ANNA NOLLA "N'hi ha dos que són biòlegs, dos que som docents, i són temes que, si els coneixes, quan ets a l'aula també els pots transmetre amb més coneixement de causa. " És el primer aniversari del museu i toca celebrar-ho, però també és moment de fer balanç. Des que es va inaugurar hi han passat més de 153.000 persones. Els visitants són sobretot famílies, moltes del mateix districte de Sant Martí. LINA UBERO, cap de programes del Museu de Ciències Naturals de Barcelona "Aquest darrer any un element important ha estat la proximitat, i el tipus de visitants que tenim, d'alguna manera, respon a aquest fet." L'objectiu, però, és arribar al major públic possible. Per això, a més de les activitats especials, avui l'entrada a l'exposició permanent és un 50% més barata.

Els visitants del Museu Blau són sobretot famílies, moltes del mateix districte de Sant Martí. Tot i això l’objectiu dels responsables del centre és arribar al major públic possible, també als turistes. Per això, a més de les activitats especials d’aquest diumenge l’entrada a l’exposició permanent és un 50% més barata.

El Museu Blau és una de les quatre seus del Museu Nacional de Ciències Naturals. A més de les activitats relacionades amb el cervell, aquest diumenge es poden visitar dues exposicions temporals: “El Hierro, l’erupció amagada” i  “Aliens, la invasió de les espècies exòtiques”.