Totes aquestes imatges han estat creades a partir d'una foto instantània i analògica, és a dir, feta amb una càmera Polaroid. Els assistents a aquest taller avui han après a separar l'emulsió del paper fotogràfic per enganxar-la després a qualsevol altre suport. És una de les tècniques que converteix les fotos Polaroid en un mitjà de creació artística. SERGI BARRAQUER, monitor del taller "Hem volgut recuperar una mica el punt creatiu que té Polaroid, el punt que va ser atractiu per a molts artistes de la dècada dels 60 i 70." A l'Art Supermarket d'avui es venien fotos, però també càmeres i pel·lícula per a tots aquells que vulguin iniciar-se -o tornar-s'hi a posar- en l'art de fer fotos i veure-les impreses al moment. RANEL CABRERA, Instant Light "Nosaltres som fotògrafs i aquesta és una part de la nostra afició, també. Perquè els 'catxarrets' fotogràfics ens agraden molt." L'espai també ha servit per donar a conèixer el projecte solidari Polaroad: un pare i un fill de Barcelona que estan travessant l'Àfrica de dalt a baix fent fotos instantànies dels africans que s'hi troben per, en lloc d'endur-se-les, donar-les a ells mateixos. ELISABET PONT, The Polaroad Project "El concepte és repartir somriures per Àfrica i poder entregar aquestes fotografies a nens que mai s'han vist reflectits en una imatge." Aquest efímer supermercat ha demostrat que la fotografia analògica té aplicacions artístiques i també solidàries, i sobretot que les Polaroid tornen a estar de moda. NÚRIA VALLVERDÚ "Que amb la fotografia digital ja s'ha perdut, perquè tot és tan instantani que no tens ni 10 segons per saber com serà i ja la veus, la fotografia." MARIO HERNÁNDEZ "Hi ha coses que es perden i d'altres que es guanyen. En aquest cas, això més que perdut, s'ha quedat arraconat i és així. I pots recuperar-ho en moments com aquest."

Una trentena de professionals de la creació treballen habitualment al local de MOB, al número 11 del carrer de Bailèn. És un dels espais de “coworking” que estan començant a proliferar a Barcelona. Un cop al mes, el MOB s’obre al públic per comprar, intercanviar i vendre l’obra o les eines dels creadors que hi treballen i d’altres artistes convidats. Aquest dissabte s’ha fet la tercera edició de l’Art Supermarket, dedicada a la fotografia i, més concretament, a la Polaroid. El primer Art Supermarket va ser d’il·lustradors i el segon, de dissenyadors industrials.

Avui ha estat el torn dels amants de la fotografia i, especialment, de les fotos analògiques instantànies que es fan amb les càmeres Polaroid. El públic de l’Art Supermarket ha pogut comprar una d’aquestes càmeres de segona mà i també pel·lícula per fer-les servir: la que comercialitza Impossible, atès que l’original ja no es fabrica. La galeria Fotonauta venia fotografies (les més petites, quatre per un euro) i els dissenyadors de Doiy, marcs idonis per a les instantànies.

Era l’espai perfecte per donar a conèixer també The Polaroad Project, l’aventura africana del Lluís i el Joan Pont: des del 27 de febrer estan travessant el continent des del Marroc fins a Sud-àfrica fent fotos instantànies que, a diferència de la majoria de turistes, lliuren directament als africans que retraten, persones que segurament no tenen cap altra fotografia d’ells mateixos. L’objectiu solidari del projecte es concreta amb les donacions rebudes a través del web, que finançaran una font d’aigua potable de la què beuran 1.000 senegalesos.