DANIEL MARTÍNEZ, president de l'Associació d'Empreses de Teatre de Catalunya "Fins ara era el Dia Mundial del Teatre celebrat a la ciutat Barcelona i per als agents de Barcelona, i tal com ja vam fer amb la gala d'apertura de la temporada que ja va ser un "Aixeca el Teló a Catalunya", ara és el Dia Mundial del Teatre a Catalunya."

Per celebrar la diada a la plaça de Catalunya s’hi aplegaran artistes, grups d’animació i autoritats per escoltar el manifest que aquest any ha escrit l’actor John Malkovich. Els teatres que tinguin funció el dimarts 27 llegiran el manifest encarregat per l’Institut Internacional del Teatre (ITI) de la Unesco.

La importància que està assolint aquesta festa va en augment, i per això aquest any s’ha estès a tot el territori català. El president de l’ADETCA, Daniel Martínez, ha explicat que “enguany s’ha volgut que la celebració no es quedi a Barcelona i ens hem posat en contacte amb la xarxa transversal i els teatres públics de la resta de Catalunya perquè se sumin a aquesta iniciativa.”

Vídeo ‘El pa i la coca del teatre 2012’