Es diu Ötzi, té 45 anys, fa un metre seixanta centímetres, pesa 50 quilos i és castany. És la reconstrucció que s'ha fet d'aquesta mòmia de més de 5.000 anys que va viure durant l'època del coure als Alps italians. Sembla que va morir assassinat. MARTA PUJOL, difusió del MAC "Li van disparar a una distància molt gran, de 30 metres. Un projectil li va tallar una artèria principal cosa que fa pensar que Ötzi devia morir dessagnat." Va quedar atrapat en un glacial i el 1991 va ser descobert per uns alpinistes. L'estat de conservació tant del cos com de la roba i les pertinences és perfecte. MARTA PUJOL, difusió del MAC "Mai no s'havia trobat material, indumentària conservada. Estem parlant de material que és orgànic, com seria fusta, pell. És una possibilitat per entendre com era la quotidianitat d'aquests grups humans." A la mostra hi podem descobrir tots els elements que duia a sobre. La jaqueta de pell, la motxilla, l'arc, les armes de caça i els instruments necessaris per fer foc. Tot perfectament pensat per a la supervivència en plena natura. A través d'aquesta pantalla l'espectador pot veure en directe Ötzi. Guardat a l'interior d'una cambra frigorífica del Museu Arqueològic del Sud del Tirol.

Es diu Ötzi, té 45 anys, fa un metre seixanta centímetres, pesa 50 quilos i és castany. El MAC acull la reconstrucció que s’ha fet d’aquesta mòmia de més de 5.000 anys que va viure durant l’època del coure als Alps italians. L’estat de conservació tant del cos com de la roba i les pertinences és perfecte. La mòmia estarà al Museu d’Arqueologia de Catalunya fins al 12 d’agost.

Una gran troballa

Gràcies al gel, el cos es va momificar de forma natural i es va conservar fins que el 1991, uns excursionistes alemanys el van veure i van avisar les autoritats perquè pensaven que es tractava del cos d’un alpinista. Poc després, la comunitat científica va confirmar que es tractava d’una troballa sensacional, una de les mòmies naturals més antigues del món.