Han vingut de blanc... per acabar de colors. És la característica principal del Holi, una de les festes més importants del calendari hindú. Se celebra especialment a l'Índia. Quan arriba el mes de març, les castes aparquen les seves diferències. ANITA DEB, Bollywood Sitare "Al final de la festa tothom queda pringat de colors diferents i llavors tothom és igual, no hi ha diferenciació ni entre castes, ni estatuts ni res." SAGAR TRIVEDI "Me ha gustado mucho que la gente esté disfrutando la fiesta de Índia aquí en Barcelona." ANDREA MONTERO "Jo crec que es una festa molt guai, que comparteixes amb la gent... És diferent, si més no, aquí no s'organitzen festes així." Tot plegat, després d'una festa que ha començat amb exhibicions de bollywood, una disciplina que enganxa cada cop més barcelonins. HÉCTOR NUÑEZ, ballarí de bollywood "Cuando estuvimos en la Índia estuvimos viendo películas de Bollywood, y cuando volvimos aquí buscamos la posibilidad de hacer bollywood con mi mujer." MARIA ÀNGELS PRIETO, ballarina de bollywood "És un tipus de cultura que m'ha cridat sempre l'atenció. No la conec directament, vull dir, no en tinc molts coneixements." Com la Maria Àngels, prop d'un miler de persones han volgut conèixer aquesta tradició. I encara que veure-ho està molt bé, l'important és participar. Amb aquesta festa se celebra l'arribada de la primavera. Tot i això, l'esdeveniment no té una data concreta. Es fa coincidint amb la lluna plena del mes de març.

Holi o Holli, també anomenat Festival dels Colors, s’acostuma a celebrar vestits amb roba blanca, que acabarà tintada de colors a causa del llançament de globus, tints en pols i pistoles d’aigua tintada que deixen els assistents tintats amb colors diferents. D’aquesta manera es simbolitza que tothom és igual i que no hi ha diferenciació entre castes ni estatuts.

Les festes Holi es poden trobar principalment a l’Índia, però també al Nepal, a Sri Lanka i països amb una important població d’indis, com Surinam, Sud-àfrica, Estats Units o Fiji. Des de fa dos anys també Barcelona s’ha sumat a la festivitat, que no té una data concreta sinó que es fa coincidint amb la lluna plena del mes de març.