És el responsable que els russos Motorama siguin aquests dies a Barcelona. En Gabri va contactar amb Cooncert perquè ho fessin possible. Els fans van respondre i el concert serà avui una realitat a la sala Sidecar. Ahir ja se'n va poder veure un tast en una botiga de roba. "Som una banda petita del sud de Rússia. És increïble venir aquí i que algú pagui per les entrades." El procediment és simple. Qualsevol pot contactar amb Cooncert per demanar que portin un grup a la ciutat, el que sigui. A partir d'aquí, la promotora parla amb els artistes i calcula quant costaria el concert. Això es tradueix en un nombre d'entrades que cal vendre perquè sigui viable l'actuació. Si s'hi arriba, tot tira endavant. I si no, els fans recuperen els diners. No hi ha risc. PAU CORBALÁN, membre de Cooncert "Tal com està el panorama econòmic actual fer un concert és molt arriscat per a qualsevol promotor. Fas números i la veritat és que no t'arriscaries a fer-ne cap. Aleshores per matar una mica aquest risc i per poder fer més coses vam pensar que al final qui mana o qui té el poder són els fans." Aquesta serà la segona actuació a demanda de Cooncert. Una idea que, pel que sembla, ha tingut acceptació. A dia d'avui ja han rebut 1.500 peticions per fer nous concerts.

La idea de Cooncert és reduir els riscos econòmics que qualsevol promotora ha d’assumir quan porta un grup a tocar a la ciutat. Quan un aficionat d’un grup fa la petició es calcula quantes entrades caldria vendre perquè l’actuació fos viable. Si es venen abans d’una data límit, el concert tira endavant. Si no és així, Cooncert torna els diners als fans. “Tal com està el panorama econòmic actual fer un concert és molt arriscat per a qualsevol promotor. Fas números i la veritat és que no t’arriscaries a fer-ne cap. Si dones el poder als fans mates aquest risc”, explica Pau Corbalán, un dels membres de Cooncert.

Tot i que no hi ha límits a l’hora de fer peticions de grups, la idea de la promotora és prioritzar grups que difícilment vindrien a Barcelona a tocar. La seva primera proposta, la cantautora folk Rachel Sermanni, n’és un bon exemple. També els russos Motorama, que han actuat aquest dimecres a la sala Sidecar amb totes les entrades venudes.