plaça sol gracia

Dimecres, 27 de març, se celebra el Dia Mundial del Teatre 2024 i Gràcia se suma a la festa amb un acte central a la plaça del Sol, a les 17 h. Porta per títol d”Aquest Dia Mundial del Teatre, cap cadira buida! Juguem amb lectures dramatitzades’. Tal com detalla l’Ajuntament de Barcelona, la representació serà un “emocionant joc de lectures dramatitzades” que convidarà el públic a submergir-se en el món del teatre i a “reviure escenes mítiques en un ambient quasi improvisat”.

L’activitat estarà oberta i adreçada a tota la família. La jornada es completarà amb la lectura del manifest internacional del Dia Mundial del Teatre.

L’acte l’organitza l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC) i el Districte de Gràcia, amb la col·laboració de l’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya (ADETCA), l’Associació Professional de Teatre per a Tots els Públics de Catalunya (TTP), l’Associació de Companyies de Teatre Professional de Catalunya (CIATRE) i Viu el Teatre.

Una desena d’activitats complementàries per celebrar l’efemèride

L’acte central de dijous posa punt final a un programa complet amb diverses activitats que durant setmanes s’han celebrat en diversos equipaments, entitats i sales del districte. Entitats amb una llarga tradició teatral com els Lluïsos o el Centre de Gràcia han programat espectacles per a totes les edats. També els teatres del districte, el Teatreneu, el Golem’s o el Lliure, s’han afegit a la celebració, així com el Centre Cívic o la biblioteca, que va fer una lectura dramatitzada sobre la vida de l’autora Anna M. Martínez Sagi.