El Saló del Còmic celebra els 80 anys de Francisco Ibáñez i li dóna tot el protagonisme. A més de dedicar-li el cartell de l'edició d'aquest any, una exposició repassa tota la trajectòria del dibuixant barceloní des de les seves primeres influències. FRANCISCO IBAÑEZ dibuixant "El homenaje de verdad es cuando llega aquí un crío con el álbum bajo el brazo, con los ojos muy abiertos que no dice ni pío, este es el homenaje más bonito del mundo". STAND UP. Aquesta 34a edició del Saló del Còmic és més ambiciosa que mai, creix fins als 45 mil metres quadrats i l'organització espera superar els 110 mil visitants. Unes proporcions ben diferents de les de la primera edició del Saló. "Era lo que és, les editorials només es posaven i hi havia molt poques tendes. Avui ha canviat totalment." "La verdad es que mola mucho. El ambiente es muy bueno, tienes todo a mano y ves obras y ediciones que no ves en las librerias." Des del sector, editors i autors reconeixen que el còmic viu un bon moment, tot i que dedicar-se a aquest gènere és difícil. LAUREANO DOMÍNGUEZ Astiberri ediciones "Dentro del sector editorial el mundo del cómic es uno de los que se está portando mejor y en el último año las vendas han mejorado." BERNARDO MUÑOZ dibuixant "Hi ha molta gent que dibuixa el que passa és que no es pot dir que la indústria està bé perquè no dóna per viure d'això." Els aficionats al còmic tenen ara tres dies més per triar i remenar i veure de prop alguns dels seus autors preferits.

El veterà dibuixant Francisco Ibáñez, pare de Mortadel·lo i Filemó, és el principal protagonista de la 34a Saló del Còmic. Ibáñez ha complert 80 anys, coincidint amb el 55è aniversari de la primera història de ’13, rue del Percebe’.

Aquest any, el saló té l’extensió més gran de la seva història, 45.000 metres quadrats (un 25 % més que el 2015) als pavellons 1 i 2 de la Fira de Montjuïc.

El programa inclou una desena d’exposicions, entre les quals, la dedicada a Ibáñez i la centrada en la relació del còmic amb cotxes, motos i bicicletes; tallers, conferències i les tradicionals sessions de firmes, com la que oferirà l’historietista i cineasta nord-americà Frank Miller, sens dubte l’altra gran estrella del saló, i que té aquests dies una agenda molt ajustada.

La llista de convidats estrangers inclou l’italià Eleuteri Serpieri, els britànics Mike Carey i Doug Braithwaite, l’israelià Koren Shadmi, l’italià Zerocalcare, el nord-americà Brian Azzarello, i la il·lustradora francesa Marion Fayolle, entre d’altres.

Una altra de les principals atraccions del saló, organitzat per Ficomic i que té el suport de l’Ajuntament, la conselleria de Cultura de la Generalitat i del Ministeri d’Educació i Cultura, són els premis que atorga el certamen, considerats com els Goya del sector del còmic.